Jack Danielssås - perfekt till grillat!
Nu ska det grillas! Vilken fantastisk Valborgshelg det ser ut att bli! Hemma hos oss grillar vi helst lamm, men fläskkarre´och entrecote är också favoriter. Nu kan man ju dessutom få färskpotatis till....
Den givna favoriten till det grillade är en Jack Daniels sås av typen man kan få på TGI Fridays. En del gäster har faktiskt slevat i sig denna med sked, och jag tror aldrig att jag bjudit på den utan att bli frågad om receptet!
4 msk Worcester-sauce
1 1/2 msk tabasco
3/4 dl Jack Daniels
2 oxbuljong tärningar
1 finhackad kinesisk vitlök
1 tsk lökpulver
1 1/2 dl farinsocker (av den "fuktiga" typen, inte "strö")
1 1/2 dl ananas-juice
Blanda alla ingredienserna. Koka upp, låt sjuda i ca 15 min. Serveras avsvalnad. Kan utmärkt hällas på burk och sparas någon vecka i kylen.
Den givna favoriten till det grillade är en Jack Daniels sås av typen man kan få på TGI Fridays. En del gäster har faktiskt slevat i sig denna med sked, och jag tror aldrig att jag bjudit på den utan att bli frågad om receptet!
4 msk Worcester-sauce
1 1/2 msk tabasco
3/4 dl Jack Daniels
2 oxbuljong tärningar
1 finhackad kinesisk vitlök
1 tsk lökpulver
1 1/2 dl farinsocker (av den "fuktiga" typen, inte "strö")
1 1/2 dl ananas-juice
Blanda alla ingredienserna. Koka upp, låt sjuda i ca 15 min. Serveras avsvalnad. Kan utmärkt hällas på burk och sparas någon vecka i kylen.
Kommentarer
Trackback