Godaste kladdigaste kladdkakan med kola
Låter det inte gott?
Jag har fått bihåleinflammation och känner att jag måste trösta mig på något sätt.
Kladdkaka får det bli!
150 g smör
2 ägg
2 dl socker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 dl mjöl
Vispa ägg och socker lätt. Smält smöret. Rör ner kakao, vanilj och mjöl i äggvispet. Avsluta med det ngt avsvalnade smöret.
Häll hälften av smetet i en teflonform med avtagbar kant. Grädda 10 min i 175* Koka under tiden kolan:
1 dl grädde
1 dl socker
2 msk sirap
Kokas tills det blir en "gata" efter skeden när du rör i smeten.
Ta ut kakan ur ugnen. Häll över kolan och täck sedan med resten av kaksmeten. Grädda i ytterligare 10 minuter.
Låt kakan stelna några timmar. Servera med glass eller vispgrädde!
Jag har fått bihåleinflammation och känner att jag måste trösta mig på något sätt.
Kladdkaka får det bli!
150 g smör
2 ägg
2 dl socker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 dl mjöl
Vispa ägg och socker lätt. Smält smöret. Rör ner kakao, vanilj och mjöl i äggvispet. Avsluta med det ngt avsvalnade smöret.
Häll hälften av smetet i en teflonform med avtagbar kant. Grädda 10 min i 175* Koka under tiden kolan:
1 dl grädde
1 dl socker
2 msk sirap
Kokas tills det blir en "gata" efter skeden när du rör i smeten.
Ta ut kakan ur ugnen. Häll över kolan och täck sedan med resten av kaksmeten. Grädda i ytterligare 10 minuter.
Låt kakan stelna några timmar. Servera med glass eller vispgrädde!
Kommentarer
Trackback