Det blev sent idag

Vi hade konferens sist på dagen och om några minuter har jag ett utvecklingssamtal inplanerat.
Tack och lov är det föräldrar jag känner väl och som hellre ville ta det hemma hos oss än på skolan så jag kunde få komma hem iallafall...

Idag har jag tänkt laga en stående favorit hemma hos oss, renskav. Till detta behövs:

2 pkt fryst renskav
1 gul lök
2 dl kantareller (om ni inte plockar själva kan man ta kantareller eller murklor på burk)
3 msk ädelost
3 dl matlagningsgrädde
1 msk viltfond
salt
svartpeppar

Bryn den frysta renskaven genom att lägga bitarna i stekpannan på hög värme. Vänd bitarna hela tiden och skrapa med en gaffel loss de stekta lagren. När skaven är stekt lägger man i den hackade löken och saltar. (Lök blir mindre besk om man saltar den medan man steker den). Lägg i svampen och rör ihop. Peppra. Smält ner ädelosten i röran och späd sedan med grädde. Runda av med viltfonden och smaka av med salt och peppar.
Till detta serveras pressad potatis (Penne eller Gnocchi är också jättegott) och ärtor.
Med pasta tar det 20 min att göra, annars får man vänta in potatisen.
Perfekt lunchlåda, går också bra att frysa in resterna.

I morgon blir det ärtor med fläsk, så jag lägger ärtorna i blöt idag. Återkommer alltså imorgon med recept på ärtsoppa, och extra frasiga pannkakor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0