Full rulle och makaronipudding
Jaha, så gick flera dagar då...Jag har dragit på mig influensan, men som lärare stannar man ju inte hemma och blir frisk utan istället har jag varit däckad hela helgen. Jag lovade ju recept på frasiga pannkakor, här kommer det:
Blanda 3 dl mjöl med 2 dl mjölk och en dl grädde. Vispa smeten slät. Tillsätt ytterligare 3 dl mjölk, 1 tsk salt och en msk socker. Sätt stora plattan på 4 och smält 2 msk smör i din bästa pannkakspanna. Vispa ner 5 ägg i smeten, ett i taget. Häll i det smälta smöret. När du gräddar pannkakorna sänker du plattan till 3. Det får gärna ta lite tid för pannkakorna får finare färg och jämnare yta om man har lite lägre stekvärme. Servera omedelbart!
Idag spelar sonen hockeyturnering vilket kräver mycket energi. Innan han åkte iväg fick det bli makaronipudding. Om man lagar den enligt kokbok anser jag att makaronipudding är en i princip oätlig rätt. Men så här blir det gott:
4 dl makaroner (ej snabb)
2 pkt bacon
rester av kött och korv, ca 4 - 5 hg
1 stor eller 2 små lökar
1 kinesisk vitlök
1/2 dl rött vin
mörk oxbuljong
oxfond
3 ägg
3 dl mjölk
parmesanost
salt
svartpeppar
Koka makaronerna i en stark buljong på oxtärningarna och oxfonden. Skär bacon, korv, kött och lök i små tärningar. Fräs upp alltsammans i en panna, krydda med rejält med svartpeppar. På slutet häller man i vinet och den finhackade vitlöken och fräser upp tills vätskan är borta. Vispa ihop ägg och mjölk, salta och peppra och häll i ca 1/2 dl parmesan. Häll i köttblandningen i smeten, och sedan de avhällda makaronerna. Häll i smörad form. Grädda i 200* i ca 40 minuter. Servera med krispig grönsallad.
Kommentarer
Trackback