Grå Måndag
Snärjigt värre har det varit idag, jag har nästan sprungit benen av mig, först på jobbet sedan för att hämta barn på Fritids och lämna hos kompisar.
Då är det tur att jag planerat för en snabb och enkel, men supergod, middag.
Idag blir det spagetti med bacon och svamp Till detta behövs:
1/2 paket spagetti
3 pkt bacon
trattkantareller (jag använder ca 2 dl frysta trattisar som jag plockade i höstas, men man kan även använda t.ex. ostronskivling)
4 dl matlagningsgrädde
1 liten rödlök
1 kinesisk vitlök
kantarellfond
svartpeppar
(lite cayenne om man vill)
Parmesanost.
Sätt på spagettivattnet. Koka spagettin. Under tiden skär man baconet i småbitar och steker det knaprigt. Hacka löken och vitlöken och blanda ner i baconet. Rör ner svampen. Peppra. Häll på grädden och buljongen. Känn efter om det behövs salt. När spagettin är färdig blandar du den med baconröran. Strö över parmesan. Färdigt!
Jättegott, perfekt att värma i lunchlåda, och färdigt på 15 - 20 min. (Det som tar tid är att värma spagettivattnet!)
Ikväll passar jag också på att salta in kycklingen jag styckat och som jag imorgon tänker göra höns med ris och curry på. Om man saltar in den kvällen innan, med ca 1/2 dl grovsalt till en kyckling, så får den mer och godare smak.
Jag återkommer imorgon med receptet, som jag hittat på själv utifrån det gamla klassiska.
Efterrrätten idag består av en jordgubbspaj. Den är snabb och superenkel, men jag har aldrig bjudit någon på den utan att de frågat efter receptet. Här kommer det:
175 g smör
3 dl mjöl
1 1/2 dl socker
1 krm salt
1 tsk bakpulver
1 pkt frysta sockrade jordgubbar
Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna, och rör ner det smälta smöret. Bred ut smeten i en mindre ugnsform. Grädda ca 20 min i 175* Ta ut pajen och lägg på jordgubbarna. Höj temperaturen i ugnen till 200* och grädda pajen i ca 10 minuter. Servera med vaniljsås eller glass. Succé!
Då är det tur att jag planerat för en snabb och enkel, men supergod, middag.
Idag blir det spagetti med bacon och svamp Till detta behövs:
1/2 paket spagetti
3 pkt bacon
trattkantareller (jag använder ca 2 dl frysta trattisar som jag plockade i höstas, men man kan även använda t.ex. ostronskivling)
4 dl matlagningsgrädde
1 liten rödlök
1 kinesisk vitlök
kantarellfond
svartpeppar
(lite cayenne om man vill)
Parmesanost.
Sätt på spagettivattnet. Koka spagettin. Under tiden skär man baconet i småbitar och steker det knaprigt. Hacka löken och vitlöken och blanda ner i baconet. Rör ner svampen. Peppra. Häll på grädden och buljongen. Känn efter om det behövs salt. När spagettin är färdig blandar du den med baconröran. Strö över parmesan. Färdigt!
Jättegott, perfekt att värma i lunchlåda, och färdigt på 15 - 20 min. (Det som tar tid är att värma spagettivattnet!)
Ikväll passar jag också på att salta in kycklingen jag styckat och som jag imorgon tänker göra höns med ris och curry på. Om man saltar in den kvällen innan, med ca 1/2 dl grovsalt till en kyckling, så får den mer och godare smak.
Jag återkommer imorgon med receptet, som jag hittat på själv utifrån det gamla klassiska.
Efterrrätten idag består av en jordgubbspaj. Den är snabb och superenkel, men jag har aldrig bjudit någon på den utan att de frågat efter receptet. Här kommer det:
175 g smör
3 dl mjöl
1 1/2 dl socker
1 krm salt
1 tsk bakpulver
1 pkt frysta sockrade jordgubbar
Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna, och rör ner det smälta smöret. Bred ut smeten i en mindre ugnsform. Grädda ca 20 min i 175* Ta ut pajen och lägg på jordgubbarna. Höj temperaturen i ugnen till 200* och grädda pajen i ca 10 minuter. Servera med vaniljsås eller glass. Succé!
Kommentarer
Trackback