Härliga visioner!
Idag har jag haft ett härligt flyt under fötterna. På gymnasiet sitter vi i dagsläget lite i kläm vad gäller möjligheter att satsa framåt. Vi står nämligen inför en stor reform, som vi inte har en aning om vad den kommer att innebära. Vi ska alltså satsa oss in i ett okänt mörker. Svårt att springa för fullt då! Samtidigt gör de sjunkande elevtalen att satsningar är viktigare än någonsin. Här gäller att bygga kvalitet! Snacka om moment 22. "Vi vill att du bygger ett hus. Du och din familj ska bo i det i framtiden, det är avgörande att det blir bra. Det måste ske enligt en viss ritning. Det enda problemet är att ritningen kan du inte få förrän efter att du köpt allt materialet och tomten samt gjutit grunden".
Fin fint!
Men idag har vi ändå kommit på flera bra idéer för att utveckla vårt program, oavsett hur reformen blir, så det känns som om jag haft en riktigt bra dag.
Dags då att avnjuta en höns med ris och curry, eller "chicken curry". Jag gör den så här:
1 stor majskyckling, styckad, som legat i 1/2 dl grovsalt över natten
1 gul lök
2 kinesiska vitlökar
1 msk tomatpuré
1 l vatten
2 dl vitt vin
hel svartpeppar
1 lagerblad
2 msk curry
1 msk hot currypasta
1 msk socker
1 burk strimlade bambuskott
6 skivade färska champinjoner
3 msk smör
3/4 dl mjöl
3 msk grädde
Skölj av den saltade kycklingen. Koka i en stor kastrull med vatten, tomatpuré, lagerblad, gul lök, svartpeppar samt den ena vitlöken (skivad) i ca 30 - 40 min tills kycklingen är färdig. Ta upp kycklingen och låt svalna medan buljongen reduceras. Bena ur kycklingen, lägg tillbaks ben och skinn i buljongen medan den reducerar färdigt (den ska vara reducerad till ca hälften)
Smält smöret i en stekgryta. Låt curryn steka snabbt i det smälta smöret. Häll i mjölet till en redning. Strila ner buljongen genom ett durkslag. Krydda med den andra vitlöken (pressad) samt sockret. Runda av med grädden, och lägg i champinjonerna och bambuskotten så de får koka i såsen. Lägg avslutningsvis i kycklingen. Serveras med ris och en fräsch grönsallad. (Man kan behöva salta lite)
Kommentarer
Trackback