Kallt ute-het mat
Vad kallt det blir när snön börjar smälta, fuktigt och rått. Det får bli en het thai-gryta till middag!
ca 900 g kycklingfilé
1 rödlök
1 pkt sugarsnaps
1 paprika
1 broccolibukett
1 burk strimlade bambuskott
10 champinjoner
2 burkar kokosmjölk
2 msk jordnötssås
3 msk röd currypasta
thai-basilika
2 msk socker
3 msk ostronsås (inte den dåliga från ICA, den är sur. Köp riktig på en asiatisk affär!)
salt
Skär alla grönsakerna i lämpliga bitar. Woka hastigt på hög värme, lägg i champinjonerna och broccolin först för de behöver mer tid. Häll över i en bunke, salta och sockra samt blanda ner lite ostronsås.
Fräs currypastan i ett par msk olja. Rör ner kokosmjölken. Lägg i den tärnade kycklingen och koka ca 25 - 30 min. Krydda med jordnötssåsen, salt, socker, ostronsås och thai-basilika. Rör ner bambuskotten.
Koka riset och blanda ner grönsakerna i kycklinggrytan precis innan du serverar.
Detta är en riktig favorit, även hos den 8-åriga sonen. Ett bra sätt att lura honom att äta rejält med grönsaker!
ca 900 g kycklingfilé
1 rödlök
1 pkt sugarsnaps
1 paprika
1 broccolibukett
1 burk strimlade bambuskott
10 champinjoner
2 burkar kokosmjölk
2 msk jordnötssås
3 msk röd currypasta
thai-basilika
2 msk socker
3 msk ostronsås (inte den dåliga från ICA, den är sur. Köp riktig på en asiatisk affär!)
salt
Skär alla grönsakerna i lämpliga bitar. Woka hastigt på hög värme, lägg i champinjonerna och broccolin först för de behöver mer tid. Häll över i en bunke, salta och sockra samt blanda ner lite ostronsås.
Fräs currypastan i ett par msk olja. Rör ner kokosmjölken. Lägg i den tärnade kycklingen och koka ca 25 - 30 min. Krydda med jordnötssåsen, salt, socker, ostronsås och thai-basilika. Rör ner bambuskotten.
Koka riset och blanda ner grönsakerna i kycklinggrytan precis innan du serverar.
Detta är en riktig favorit, även hos den 8-åriga sonen. Ett bra sätt att lura honom att äta rejält med grönsaker!
Kommentarer
Trackback