Stuvad vitkål och fläskfärsbiffar
Var det inte vår häromdagen?? Vad hände? Kraxande som en skata och med rinnande näsa hasar jag runt och ökar på statistiken för sjuknärvaro bland lärare...
Idag snodde jag ihop en favorit, fläskfärsbiffar med stuvad vitkål:
800g fläskfärs
1 äggula
1 dl matlagningsgrädde
2 msk potatismjöl
1 riven gul lök
3 tsk salt
rejält med svartpeppar
cayennepeppar efter behag
Blanda alla ingredienserna. Man ska riva löken på den fina sidan av rivjärnet. Stek biffarna bruna och fina och låt eftersteka under lock.
1/2 stort kålhuvud skäres i lagoma bitar och kokas i saltat vatten ca 20 min. Låt rinna av och spara kokvattnet i en bunke.
Smält 3 msk smör i en kastrull med tjock botten. Red med ca 1/2 dl mjöl. Späd med ca 3-4 dl av kålspadet. Runda av med ca 3 msk grädde. Salta och peppra efter smak. Rör ner den kokta kålen.
Serveras med lingonsylt och kokt potatis
Kommentarer
Trackback